r

Autor: David K. datum: Zář 11 kategorie: Moto

Uvažujete o pořízení motocyklu? Chcete si užívat pohodou jízdu a poznávat vzdálené destinace? Potom byste si měli vybrat ten správný typ motocyklu. Jestliže hledáte univerzální a praktický stroj s maximálním komfortem a pohodlním, zaměřte se na cestovní endura. Tyto motorky toho přináší více než dost.

V čem spočívá kouzlo cestovního endura?

Už samotné označení kategorie těchto motocyklů je celkem jasně vypovídající. „Cestovní“ je předzvěstí toho, takový druh motocyklu je primárně určen k cestování. To znamená k pokořování dlouhých vzdáleností. „Enduro“ pak naznačuje, že s takovou motorkou nebudete muset jezdit pouze na silnici, ale také můžete se vydat také do terénu. Přesně tyto dvě kritéria dělají z cestovních endur velice univerzální motocykly.

Mezi další výhody patří určitě vyšší zdvihy pro lepší prostupnost terénem. Když vsadíte na vyšší objem, nebudete pravděpodobně nikdy omezování z pohledu výkonu a kroutícího momentu. Ať už na motocykl usednete sami nebo se spolujezdcem a plnou bagáží.

Oblíbená cestovní endura

Jestliže vás láká výše popisovaný typ motocyklu, dáváte přednost komfortu v podobě vyhřívaných rukojetí, elektronicky stavitelného podvozku a tempomatu, máte určitě z čeho vybírat. Takovou pomyslnou a osvědčenou stálicí na trhu jsou motocykly BMW R1250GS. Spolehnout se však můžete i na vzhledově méně objemné, avšak dostatečně výkonné stroje, mezi nimiž vyniká například Honda AfricaTwin. Pro milovníky terénu jsou připraveny hrubší modely od výrobce KTM.

Ve své podstatě každý výrobce motocyklů disponujete touto populární kategorií modelů. Vysněnou motorku si tak můžete zvolit i na základě obdivu vůči konkrétní značce. Nabízí se tedy stroje Yamaha, Suzuki a mnohé další. Pokud se rozhodnete investovat peníze do cestovního endura, nepodceňujte ani správnou výbavu v podobě kvalitní helmy a motooblečení.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.