cars

Autor: David K. datum: Pro 18 kategorie: Ostatní

LPG přestavby jsou poměrně ožehavým tématem. Mají totiž spoustu příznivců, ale také odpůrců. Někdo by si něco takového do auta nenechal nikdy nainstalovat, jiný naopak ocení snížení provozních nákladů. Kolem LPG přestaveb visí ve vzduchu velká spousta otázek, domněnek a mýtů. Pokud aktuálně stojíte před rozhodnutím, zda LPG přestavbu ano nebo ne, poradí vám.

Nepravdy o LPG přestavbách

Pojďme začít nejprve vyvrácením toho, co všechno se říká o LPG přestavbám a ve výsledku to vlastně není vůbec žádná pravda. Například to, že plyn je nebezpečný a při nehodě může vybouchnout. Současné přestavby mají mnohá zabezpečí a prvky, díky nimž nic takového nenastane a vše je důmyslně ošetřeno.

Rozhodně není pravda ani to, že plyn vám bude v autě zapáchat nebo že se s ním nepodíváte do podzemních garáží. Dnes už jsou obchodní centra, která mají pro takové vozy vyhrazená parkování. Obávat se nemusíte ani toho, že by vám LPG přestavba nějakým způsobem ničila motor. Zároveň je třeba vyvrátit fakt o složitém přepínání plynu ve voze.

Co dalšího byste měli vědět?

Pokud uvažujete o LPG přestavbě, nenechte se zastrašit tím, že se vám poté nevejde nic do kufry. Hodně totiž záleží na konkrétní modelu vozu, ale i objemu samotné nádrže na LPG. S autem na plyn budete moci jezdit samozřejmě i v zimě. Jestliže vám někdo bude tvrdit, že LPG se nehodí do starších vozů, nevěřte mu.

Naopak určitou polopravdou je třeba to, že LGP přestavba ve voze může do jisté míry přispívat ke snížení výkonu. I samotná spotřeba se lehce zvýší. To je však vykoupeno nízkými provozními náklady na plyn. Tak co, už víte, zda si necháte instalovat LPG přestavbu do svého vozu? Pokud ano, obraťte se s v tomto směru na zkušené odborníky a raději investujte do kvalitní a prověřené přestavby. Jedině tak budete spokojeni a nebudete muset řešit jakékoliv technické problémy.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.