cars

Autor: David K. datum: Říj 9 kategorie: Auto

Automobil je naším věrným pomocníkem při přesunu z bodu A do bodu B. Pro některé je dokonce nepostradatelným doplňkem obživy. Jiní v něm zase vidí krásný koníček a vysněný automobil se vším všudy. Ať už jsou vaše pocity jakékoliv, vždy byste se měli postarat o to, aby vám vůz nikdo neukradl. To znamená, zvolte to nejlepší zabezpečení. Možností v tomto směru máte více než dost.

Začněte mechanickým zabezpečením

Jakékoliv zabezpečení je jistě přínosem. Jeho kvality se pochopitelně odlišují od toho, kolik finančních prostředků do něho chcete investovat. S klasickým imobilizérem už dnes pravděpodobně neobstojíte. Profesionálové si s ním poradí levou zadní.

Na seznam cenově dostupnějších řešení však patří stejně, jako třeba páka volantu. I když nejde o nic světoborného, určitě jde o nepříjemnou překážku pro jakéhokoliv zloděje. Navíc páka na volant příliš nestojí. Pokud jde o mechanické zabezpečení automobilu, můžete se setkat také se zámkem řadící páky. Další z překážek, která potenciálního zloděje možná odradí.

Propracovanějším řešením jsou pak alarmy, které při vniknutí do automobilu vydávají hlasitý zvuk. Ten na sebe pochopitelně váže pozornost kolemjdoucích, což může přijít vhod.

Moderní zabezpečení vozu

Jestliže pro zabezpečení svého vozidla chcete udělat skutečné maximum, vydejte se cestou novodobých technologií. Ideální volbou jsou GPS zařízení, která lze instalovat do vozu. Zloděj o nich povětšinou neví a vy máte díky sledovacímu systému informaci o tom, kde se váš automobil pohybuje. Tyto GPS lokátory mohou být navázány na alarmy a sledovací systémy speciálních agentur. To znamená, že vůz neuvidíte na mobilu jen vy, ale také ti, kdo jej budou aktivně hledat.

Systémy zabezpečení vozu se za posledních několik let posunuly značně vpřed. Jděte pro s dobou a instalujte si něco podobného do svého automobilu.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.