ferrari

Autor: David K. datum: Čvn 12 kategorie: Auto

Ferrari F430 je sportovním a poměrně drahým vozem, který si bohužel nemůže dovolit každý. Pokud je právě tohle váš vysněný automobil, možná vás přejde chuť poté, co zjistíte, kolik stojí jeho servis. Koupit si takové vozidlo je jednou věcí, tou druhou je následný servis, který zrovna nepatří mezi levné záležitosti.

Pravidelný servis a další položky

Pomyslným odrazovým můstkem u je pochopitelně pravidelný servis, jako u mnoha dalších automobilů. V případě Ferrari F430 si však připravte necelých 50 tisíc korun. Ano, taková je cena za výměnu oleje, filtrů, nových svíček a přidružených drobností. Nepřejte si pak zažít, když se pokazí převodovka. V ten moment musíte ze své peněženky vytáhnout rovných 300 tisíc korun. U spojky jsou náklady zhruba poloviční.

Vzhledem k tomu, že Ferrari F430 má opravdu slušný výkon, čas od času může dojít k propálení výfukových svodů. Jestliže se vám něco takového přihodí, připravte si 130 tisíc korun na opravu. Jestliže s vozem budete jezdit po špatných silnicích, čeká vás časem výměna tlumičů, která vyjde přibližně na 200 tisíc korun.

Další náklady na Ferrari F430

Výše uvedenými částkami to ale pochopitelně nekončí. Ferrari F430 má i další spotřební materiál, který není radno podceňovat. Typickým příkladem jsou gumy. Pokud chcete přezout novou sadu, budete potřebovat 30 tisíc korun. Jestliže se vám podaří odrbat litá kola o obrubník, nová sada vás vyjde na 160 tisíc korun. Ve výčtu podobných výdajů by šlo pochopitelně pokračovat. Třeba taková skládací střecha u tohoto sportovního vozu stojí kolem 150 tisíc korun.

Jak vidno, řešit pravidelný servis u Ferrari F430 není zrovna levnou záležitostí. Na druhou stranu, takový vůz si pořizujete za statisíce a tomu také odpovídají následující výdaje. Pokud uvažujete o pořízení tohoto osmiválce, máte nyní alespoň reálnou představu, jak moc se zakousne do vaší peněženky.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.