skoda

Autor: David K. datum: Zář 9 kategorie: Auto

Když se v dnešní světě řekne elektromobil, každému se automaticky vybaví vozy Tesla. A není se čemu divit, vždyť jsou populární v podstatě po celém světě. Opomíjeny by však neměly být ani ostatní automobily, které mají elektromobily ve své produktové nabídce. V případě České republiky jsou to elektromobily Škoda.

Modely elektromobilů Škoda Auto

Když se zahledíte na vozy Škoda v elektrické verzi, vykoukne na vás jeden, potažmo dva modely automobilů. Je to Škoda Enyaq, která okupuje trh už nějaký ten pátek. Prostorný vůz s přemírou moderních asistenčních systémů, jehož nedílnou součástí jsou také široké možnosti konektivity. Model Škoda Enyaq je samozřejmě dostupných v několika variantách provedení, potažmo samotné výbavy. Od té Tour, přes Sportline, až po Laurin & Klement a RS.

Pokud vaším cílem není ryze velké rodinné auto na elektřinu, pak můžete sáhnout po upravené verzi Škoda Enyaq Coupé. Jak už prozrazuje samotný název elektromobilu, jedná se o provedení Coupé nabízející sportovní dynamiku v kombinaci s maximální elegancí. Doplňková výbava u tohoto vozu může zahrnovat i tepelné čerpadlo a nadstandardní transportní prvky v kombinaci s velkými koly a nepřebernou volbou designu.

Hybridní vozy Škoda

Ne každý v dnešní době naplno propadl elektromobilů, popřípadě si je nemůže dovolit nebo ho omezuje skromnější zázemí pro tyto vozy v České republice. Pak přichází automobilka Škoda Auto s alternativou v podobě hybridních vozů. I ty si v poslední době získávají pozornost mnohých řidičů. Typickým příkladem je Kodiaq iV, což je vlastně největší SUV v podání Škoda. Jestliže dáváte přednost stylu kombi, vsaďte na vůz Superb iV, u něhož můžete očekávat dojezd více jak sto kilometrů pouze na elektřinu. Tak co, oslovila vás nabídka automobilky Škoda Auto a vydáte se cestou elektromobility?

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.