tesla

Autor: David K. datum: Srp 26 kategorie: Auto

Tesla je pravděpodobně tím nejznámějším elektromobilem vůbec. Není se tedy čemu divit, že stále více lidí se zamýšlí nad tím, zda by jejich další rodinný vůz neměla být právě Tesla. Takové rozhodnutí s sebou pochopitelně nese jisté výhody a zároveň se s ním pojí i určité nevýhody. Pojďte se do nich začíst a rozhodnete se sami, zda je pořízení vozu Tesla dobrým krokem i pro vás samotné.

Výhody nákupu elektromobilu

A co získáte, když si koupíte vůz Tesla? V první řadě to bude energický automobil s velice čistým a tichým projevem. O tom není žádných pochyb. Výkon vám chybět nebude a velice brzy si zvyknete na to jízdní ticho. Vaší pohonnou směsí nebude benzín nebo nafta, nýbrž elektřina. Tím pádem dosáhnete na velice nízké provozní náklady z pohledu paliva.

Jako potenciální majitelé vozu Tesla se můžete radovat i ostatních benefitů. Co byste řekli za absenci silniční daně a dálniční známky? Ano, elektromobily jsou v tomto ohledu upřednostňovány nejenom v České republice, ale i v okolních evropských státech.

Nevýhody pořízení vozu Tesla

Pravdou však zůstává, že takový nákup elektromobilu může být spjat i s nežádoucími věcmi. Patří mezi ně omezené množství dobíjecích stanic. Když vyrazíte na delší cestu, musíte ji plánovat právě s ohledem na rozmístění nabíječek. Zároveň počítejte s tím, že nabíjení chvíli trvá. Dalším negativem vozu Tesla je jeho pořizovací cena, která je vzhledem k velikosti a předkládanému komfortu vyšší nežli u benzínových a naftových automobilů.

Otázkou také zůstává, jak to bude se servisem oproti klasickým autům, potažmo jaká je životnost baterií, které jsou poměrně nákladnou záležitostí. V rámci tohoto tématu byste si měli tedy uvědomit, jestli uvažujete o pořízení nového automobilu nebo toho ojetého, s nímž se mohou pojit další výdaje. Tak co, už máte jasno, zda je Tesla vhodná právě pro vás?

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.