g

Autor: David K. datum: Zář 23 kategorie: Auto

Automobilka Mercedes-Benz vyprodukovala za dlouhou éru své působnosti na automobilovém trhu přemíru nejrůznějších modelů vozů. Pokud jde o terénní SUV, v tomto ohledu existuje pouze jeden král a tím je model Mercedes-Benz třídy G. Jinak přezdívané géčko je sice nákladnou záležitostí, majitelé si však užívají jeho vzhledu, netradičního interiéru a motorizace.

Jak šel čas se slavným géčkem?

Mercedes-Benz je německou automobilkou, která tento model uvedla poprvé na trhu v roce 1979. Ano, už je to více než třicet let, kdy tento slavný terénní vůz s označením G-Wagen sjel z výrobních linek a začal dělat radost řidičům po celém světě. Jeho vývoj započal o sedm let dříve a nutno podotknout, že výsledek byl famózní.

Model Mercedes-Benz třídy G zažil velký boom o mnoho let poté, konkrétně v roce 2018, kdy bylo představeno zcela inovované géčko. Tento slavný okamžik proběhl v Detroitu. Tři diferenciály, větší provedení a nižší hmotnost. Druhá generace s označením W463 se skutečně povedla.  Model G63 se pyšní výkonem až 577 koní, což je neuvěřitelný jízdní zážitek. Už jen poslech samotného motoru je příjemnou zvukovou záležitostí.

Mercedes-Benz G63 a jeho varianty

Slavné géčko se postupně setkalo s řadou vylepšení. Po první vydání přišla na přetřes kupříkladu verze Trail Package. Lepší manévrovatelnosti s dvacetipalcovými koly zde byl na místě. Kapitolou samou o sobě není ani tak G63 4×4, ale G63 6×6, což jsou varianty vylepšení pro ty největší fajnšmekry.

Mercedes-Benz třídy G se dočkal i speciálních modelových úprav. Individuální program na zakázku nese název G: Manufaktur. Vznikly také verze se silnějšími motory a velký koly 22 palců. Za zmínku stojí i verze Professional Line a v roce 2023 to bylo provedení Mercedes-Benz G 500 V8. Finální edice s hybridním motorem V8, jejíž pořizovací cena se v Německu pohybovala kolem 196 350 EUR.

Okomentuj

Copyright © 2024 AUTOnline.cz - Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.